Waldorf Szülők – Találkozzunk 2018-ban!

A Magyar Waldorf Szülők Szövetségének jelképes alapkőletételére 2017. április 19-én került sor. Azóta digitális találkozóinkon, Facebook csoportunkban, levelezőlistánkon és honlapunkon tartjuk a kapcsolatot érdeklődő szülőtársainkkal. Következő lépésnek egy személyes találkozót látunk, ahova minden magyar Waldorf intézményből várjuk a szülőket.

Erre a találkozóra 2018 március 2-3-án kerül sor Nemesvámoson a Fehérlófia Waldorf Iskolában. Amit ígérni tudunk Nektek: jó előadókat, alapos csoportos munkát és kellemes és hasznos beszélgetéseket. Szállásról és étkezésről gondoskodunk.

Szeretettel várunk, hogy együtt tudjunk dolgozni a gyermekekért, és egy korszerű, emberi pedagógiáért!

A Szövetség céljairól, munkájáról a honlapunkat vagy a FB oldalt böngészve tudhattok meg többet. Levelező listánkra feliratkozva azonnal értesülhettek az aktuális eseményekről. De szívesen várjuk kérdéseiteket, gondolataitokat akár e-mailben, akár telefonon.

Az esemény alakulásáról folyamatosan hírt adunk a honlapunkon, a hírlevelünkben és a FB oldalunkon is.

Az alábbi linken egy rövid kérdőívvel Te is alakíthatod a konferencia programját:

Kérdőív kitöltése

 

Szervezők:
Domokos Márti
Skarka Cecília
Emich Szabolcs

Olvasnivaló

„Gyakran a másik személyt egy adott szerepben látjuk: „a Tanár”, „az Anya” vagy „az Apa”. Másrészt mi magunk is a saját szerepünkben beszélünk, cselekszünk. Ez a kapcsolódási forma szorongást okozhat minden oldalon. A tanárok attól félnek, hogy a szülők nem tartják őket alkalmasnak a feladatra, ezért elbújnak a mindentudó szakértő álarca mögött. Leereszkedően viselkedhetnek, még az olyan szülőkkel szemben is, akik régebb óta tartoznak az iskolához, mint a tanár. A tanárok néha elfelejtik, hogy a szülő már megszületése óta a gyermekkel van, bensőségesebben ismeri őt és látja fejlődését, mint a tanár.

Másfelől a szülők esetleg nem igazán foglalkoznak az osztály egészével. A saját gyermeküket helyezik a középpontba. Azt kérdezik: „Jól van az én gyerekem? Kap elég figyelmet? Sikerül kielégíteni az egyéni igényeit?” A szülők azt várják el az iskolától, hogy az iskola tökéletes tanulási lehetőségeket nyújtson. Iskolát választottak a gyermeküknek, elfogadták az extra anyagi kötelezettségeket és a külön igényeket.”

Tovább a cikkhez…