Egy országos vagy nemzetközi egyesület résztvevői viszonylag ritkán tudnak találkozni élőben. A levelezés, a telefonálás nem nyújt közösségi élményt. Hisszük azt, hogy a személyes beszélgetésnél, találkozásnál nincs jobb mód az információ átadásra, egyeztetésre, de amikor erre nincs lehetőségünk Zoom -ot használunk.

A Zoom egy olyan online eszköz, melynek segítségével sokan (akár több 100 -an is) „találkozni” tudunk helytől függetlenül. Működik böngészőből és letölthető számítógépre, telefonra, táblagépre is.  A Zoom egy csoportbeszélgetés vagy egy kisebb konferencia élményét képes nyújtani úgy, hogy közben otthon, vagy akár egy kávézóban ülünk.

Teljes élményhez szükséged lesz:

  • megfelelő sávszélességű internetre (1 Mb le és feltöltési sebesség már elég a videóhoz is)
  • egy eszközre (számítógép, telefon, …), aminek van kamerája
  • mikrofonos fülhallgatóra (a legegyszerűbb telefonos fülhallgató is kiváló)

Akkor is működik, ha csak a gép beépített mikrofonját használod és nincs egyáltalán kamerád. Sőt akár egy magyar hívószámot telefonon felhívva is csatlakozhatsz egy megbeszéléshez.

Első használatkor a Zoom meghívó linkjére kattinva egy böngésző kiegészítő telepítését ajánlja fel neked, ez a kiegészítő 1-2 kattintás után működésre képes. Ha inkább telefonon vagy alkalmazásból használnád, töltsd le a megfelelőt ITT.

Ha eljött az ideje és készen is állsz rá, csak kattins az alábbi nagy gombra:

Kapcsolódás a zoom konferenciához

Használati jótanácsok:

  • amikor nem beszélsz, érdemes a bal alsó sarokban lévő mikrofon ikonnal lenémítani magad – így a közeledben hallható háttérzajok nem zavarják a többieket
  • ha akadozik a hang, kapcsold le a videódat a kis kamera ikonnal
  • ügyelj arra, hogy a neved helyesen jelenjen meg, segíthet az is, ha a nevedet úgy állítod be, hogy valamilyen rád jellemző tulajdonság is látható legyen mellette (pl. város vagy intézmény…)
  • meg tudod osztani a képernyőd látványát a Share screen -re kattintva
  • ha szeretnéd látni egyszerre az összes résztvevőt, a jobb felső sarokban (telefonon a kép jobbra-balra húzásával) válthatsz nézetet
  • lehetőséged van személyes kérdéseket is feltenni a résztvevőknek vagy az egész csoportnak a Chat funkcióval

Ennyit kell még várnunk a következő online találkozónkig:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp