A European Council for Steiner Waldorf Education (ECSWE ) – Európai Steiner Waldorf Oktatási Tanács manifesztuma

A  European Council for Steiner Waldorf Education / Európai Steiner Waldorf Oktatási Tanács – azaz  ECSWE –  tanárok, szülők, valamint oktatáspolitikával foglalkozó kollégák közreműködésével összeállított  egy manifesztumot. A Magyar Waldorf Szülők Szövetsége részéről ebben a munkában aktívan részt vett Domokos Márti, mint az Európai Steiner Waldorf Szülők Hálózatának (ENSWaP) koordinátora.

A manifesztum fő célja, hogy a döntéshozók elé tudják vinni az ebben a dokumentumban összegyűjtött 7 sarkalatos pontot, melyekre a járványhelyzet, az átállás/vagy nem átállás, a digitális oktatás rámutatott.

Az ECSWE európai szinten lobbizik a Waldorf oktatás egyenrangúságáért, a szabad iskolaválasztás jogáért.

Úgy gondoljuk, hogy ez a dokumentum mások számára is érdekes lehet, ezért munkatársunk, Skarka Cili magyarra fordította, majd Domokos Márti egybe vetette az eredetivel – ezt a kész munkát osztjuk meg az érdeklődőkkel.

“A COVID-19-JÁRVÁNY 7 TANULSÁGA” letöltése

ECSWE_7-lessons-learned-from-the-COVID-19-pandemic_HU.pdf – Letöltve 4268 alkalommal – 298,87 KB

Az eredeti dokumentum elérhető ezen a linken:

7 Lessons Learnt from the Covid-19 Pandemic

Szívesen vesszük a szülők, tanárok, tanítók visszajelzéseit a manifesztummal kapcsolatban. Várjuk az emaileket az alábbi címre. Szervezünk majd egy tematikus online Körképet is, amikor ki-ki megoszthatja, milyen tanulságokhoz segítette őt hozzá ez az olvasmány. Emellett érdekes lehet egymás közt megbeszélni a saját tapasztalatokat. Keressetek bennünket Facebookon vagy emailben!

A Magyar Waldorf Szülők Szövetségének nevében

Domokos Márti domokos.marta kukac waldorf.hu